Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium är ett museum med en utställning som gör du kan utforska rymden utan att behöva lämna jorden.

På museet finns en permanent utställning vid namnet ”Det aktiva universumet” som tar dig genom det universum som vi känner till idag. Med starten i solsystemet och med stora modeller av alla 8 planeter får du reda på hur det bl.a. var för fyra miljarder år sedan när solsystemet skapades.

I den permanenta utställningen finns även en sten från månen och tillhör en av de största som är för utställning i hela världen.

På Tycho Brahe Planetarium finns även tillfälliga utställningar och dessa brukar existera i ett visst antal år innan de förnyas eller ersätts av något annat. För att exakt veta vad som finns på museet just nu så rekommenderar vi att du spanar in den officiella hemsidan.

I inträdet till Tycho Brahe Planetarium följer det även med en biljett till en 3D-film eller en IMAX-film. Det finns olika föreställningar som sänds vid olika tider så ta en titt på den officiella hemsidan för att matcha ert besök med den föreställning ni helst vill se. Det brukar vara en enastående uppvisning med bra effekter och därför rekommenderas heller inte denna del för de allra minsta.

Fakta om Tycho Brahe Planetarium

Öppnade 1989
Adress Gl. Kongevej 10, 1610 København V, Danmark
Inträde 144 DKK för vuxna, 94 DKK för barn (grupprabatt finns)
Hemsida planetariet.dk

Hotell nära Tycho Brahe Planetarium