Tivoli Gardens i Köpenhamn

Tivoli

Tivoli Gardens, eller endast Tivoli är en av Danmarks absolut största och mest populära turistattraktioner. Det är en nöjespark belägen mitt i hjärtat av Köpenhamn precis intill centralstationen, Rådhuspladsen och Ströget.

På nöjesparken hålls årligen mängder med framträdanden med musik och underhållning. Du hittar även flera bra restauranger och givetvis ett stort antal åkattraktioner som passar alla i familjen. Om vädret är rätt så anser många att detta är ett av de bästa sätten att avsluta dagen på.

Åkattraktionerna

Köpenhamns Tivoli har ca 25 åkattraktioner men många av dessa riktar sig till barn vilket gör att utbudet för ungdomar minskar kraftigt. Det finns dock en handfull åkattraktioner som är lite mer vilda i sin karaktär som passar de äldre. Däremot brukar det rekommenderas att bege sig till det andra nöjesfältet som bara ligger 15 km norr om Köpenhamn (dit tågen även går) om man vill hitta fler och häftigare åkattraktioner.

Vissa åkattraktioner är klassiska och återfinns än idag medan andra byts ut efter ett visst antal år. För att få en så bra uppfattning som möjligt om vilka åkattraktioner där finns så ta en titt på den officiella hemsidan.

Musik och artister

Under högsäsongen så framträder nästan varje dag artister på Tivoli. Här finns möjlighet att uppleva en mängd olika genrer. På deras hemsida hittar du en eventkalender som berättar vad som händer när du är där.

Höst, vinter och jul på Tivoli

Även under höstloven och vid juletid på vintern så håller Tivoli öppet. Vid höstloven så dekoreras det gärna med Halloweentema och vid julen hittar du en av Skandinaviens bästa julmarknader här. Under denna tid brukar även åkattraktioner vara öppet även om det lätt kan bli lite kallt på vissa dagar.

Bilder från Tivoli

Fakta om Tivoli

Öppnade 15 Augusti 1843
Antal besökare 4-5 miljoner per år
Inträde Ca 100 DKK
Åkband Ca 220 DKK
Hemsida tivoligardens.com

Hotell nära Tivoli