Sevärdheter i Köpenhamn

Köpenhamn är en stor stad med många sevärdheter och turistattraktioner att besöka. Att ha en bra uppfattning om vad där finns och vilka platser man vill besöka är viktigt för att få ut så mycket som möjligt av sin resa.

Nedanför finner du en sammanställning av sevärdheter i Köpenhamn som är populära alternativ bland resenärer. En del sevärdheter kan kräva entréavgifter och då nämns det normalt i beskrivningen medan andra är fria att besöka och ta del av.

Sortera:
Alfabetisk
|
Populäritet
Visar 1-6 av 6
Tivoli
Mitt i centrala Köpenhamn hittar ni nöjesfältet Tivoli. Tivoli är ett mycket trevligt nöjesfält att vandra runt i, äta gott och underhålla sig med alla åkattraktioner. Det ligger precis intill centralstationen och i anslutning till gågatan Ströget.
Nyhavn
Nyhavn är en hamn i centrala Köpenhamn som idag består av mängder av trevliga restauranger och återger en härlig atmosfär på så väl dagen men framför allt på kvällen. Hamnen med de gamla husen har växt fram till ett känt landmärke för Köpenhamn.
Amalienborg
Amalienborg är hem åt den danska kungafamiljen och är ett stort slott bestående av fyra palats med identisk fasad. Slottet är speciellt känt för bytet av den kungliga vakten som sker varje dag vid 12:00.
Rundetårn
Rundetårn eller Runda Tornet är ett helt runt torn i centrala Köpenhamn som restes på 1600-talet efter Tycho Brahes död. Tornet användes länge av astronomer och har ett observatorium i toppen. Tornet är dock kanske mest känt för sin arkitektur.
Ströget
Ströget är en 1,1 km lång gågata i centrala Köpenhamn som börjar vid Rådhuspladsen nära centralstationen och slutar vid Kongens Nytorv nära Nyhavn. Gågatan är Danmarks första och är fylld med shoppingmöjligheter och restauranger.
Rådhuspladsen
Rådhuspladsen är ett känt och stort torg beläget i centrala Köpenhamn precis intill centralstationen. Torget har fått sitt namn efter Rådhuset där kommunpolitikerna sitter som ligger precis vid torget. Även kända gågatan Ströget har sin start här.

Ta sig till turistattraktioner

Köpenhamn är en ganska stor stad men många sevärdheter och turistattraktioner ligger inom själva stadskärnan därför blir Köpenhamn en bra stad att utforska till fots.

Vid de fall något ligger längre bort finns det allt ifrån bussar till tunnelbana att använda sig av.