Om du vill finansiera din resa till Köpenhamn eller din vistelse i staden så finns det olika sätt att öka på sin reskassa. Här nedanför går vi igenom de olika alternativen du har och vilka för- och nackdelar de medför.

Avbetalning & Faktura

Det är inte så vanligt att man väljer att boka kompletta resor med flyg, hotell och transfer genom t.ex. charterbolag när man reser till Köpenhamn. Det är snarare så att man kanske väljer att boka flyg och hotell separat från varandra och dessa tjänster brukar inte erbjuda bra alternativ för avbetalning och faktura på sin resa.

Charterbolag som t.ex. Ving kan däremot erbjuda finansieringsalternativ med delbetalningar med hjälp av deras Holiday Card. De erbjuder även resor med flyg och hotell direkt till Köpenhamn för dig som vill resa dit.

Vilken effektiv ränta du får baseras helt på hur länge du vill delbetala och hur erbjudanden till räntefria alternativ ser ut. Nackdelen med detta alternativ är väl främst att det inte brukar vara mycket mer förmånligt än ett vanligt lån och samtidigt blir du låst till att resa med ett specifikt resebolag.

Kreditkort

Kreditkort är ett annat populärt alternativ att betala resor med och just kreditkort har faktiskt flera fördelar och säkerheter än många andra alternativ.

Ett kreditkort innebär att du t.ex. har ett VISA eller Mastercard där köp sammanställs på en faktura som skickas ut till dig. Du har möjligheten att betala fakturan direkt eller lägga upp en delbetalning av beloppet.

Räntan brukar inte vara extrem om du vill lägga upp betalningen på några månader och kan vara ett smidigt sätt att delbetala sin resa.

Den största fördelen med kreditkort kommer dock genom att du använder kortet för att göra köpet och din betalning i själva verket går till kortföretaget (banken). Detta ger dig ett konsumentskydd som är svårt att matcha på annat sätt.

Om ett flygbolag eller hotell skulle gå i konkurs där du bokat och betalt genom ett kreditkort så kommer du genom reklamation få tillbaka pengarna från ditt kortföretag då de har det yttersta ansvaret att du får det du betalt för. Det är i juridisk mening de du gjort betalningen till och skiljer sig avsevärt från vanliga kontokort med t.ex. VISA där kostnaden dras direkt från bankkontot.

Idag finns det flera väldigt förmånliga kreditkort att teckna avtal med. Perfekt att ha om du i situationer vill handla något på kredit med möjlighet att delbetala över tid. På Creditos.nu kan du jämföra några av de mest populära alternativen och lära dig mer.

Låna pengar direkt

Om du ska köpa och betala din resa direkt så kommer du kanske hellre föredra att låna pengar direkt som sätts in på ditt konto redan imorgon, idag eller kanske t.o.m. inom en timme. Möjligheterna att låna pengar med snabb och direkt utbetalning finns för dig som föredrar det alternativet.

En hel weekendresa till Köpenhamn kan lätt hamna på 7 000 kronor för två personer med flyg och hotell. Om du vill låna 7 000 kronor snabbt så du kan boka flyg och hotell redan idag så finns det flera möjligheter för dig att göra detta. Det bästa alternativet kan vara att som ny kund hos kreditbolag ta ett räntefritt snabblån där du i 30 dagar kan "låna gratis" utan att någon ränta och avgifter tillkommer. Du kan sedan välja att förlänga lånet och delbetala över längre tid om det passar din ekonomi bättre.

Om du behöver pengarna direkt så besök t.ex. bästasnabblån.nu där du kan hitta långivare som erbjuder snabblån direkt och där du kan ha pengarna på kontot inom 30 minuter.

Den främsta nackdelen med snabblån är att det definieras som ett mikrolån precis som t.ex. smslån och även om man kan låna t.ex. räntefritt där det är extremt förmånligt en viss tid så är denna typ av lån över längre tid inte att rekommendera. Det blir helt enkelt onödigt dyrt och ett vanligt privatlån är då bättre.

Den stora fördelen med snabblån är att det går fort. Ska du boka en resa nu och du inte har ett kreditkort så är detta det snabbaste sättet att få pengar på kontot. Även om det är helg så kan du hitta snabblån som gör utbetalningar direkt till ditt konto.

Ett alternativ om du vill ha pengar direkt för att boka resan nu men vill betala över längre tid är att ta en räntefritt snabblån på t.ex. 30 dagar och under denna tid ansöka om ett privatlån och med de pengarna amortera av snabblånet. Då kan du få en räntefri period följt av ett vanligt privatlån om du så önskar.