Den Blå Planet

Den Blå Planet – Nationella akvariet

Den Blå Planet är Danmarks nationella akvarium och är ett kombinerat salt- och sötvattenakvarium som samlat marint djurliv från hela världen. Det är Nordeuropas största och modernaste akvarium med Hammarhajar, Pirayor, tropiska fiskar och mycket mer.

Museet eller akvariet är byggt utmed kusten och en virvelström har agerat som förebild för byggnadens arkitektur vilket skapat fem stora armar eller avdelningar att besöka. Som besökare kommer du in i centrum av virvelvinden som är en stor rund foajé. Härifrån har du möjligheten att fördjupa dig i de olika avdelningar och totalt sätt rör det sig om 53 olika akvarium.

Byggnaden ligger precis intill Öresundsbron och strax norr om Kastrups flygplats utmed havet. Det ger en förstärkt känsla av akvariet samtidigt som du har en fantastisk utsikt och där anläggningen kan kylas med havsvatten från Öresund.

Om värdet är bra kan du ta tåget till Kastrup och därifrån gå till Den Blå Planet. Det är ett gångavstånd drygt 1,5 km från Kastrups entré. På sommarhalvåret går där dock bussar från Rådhuspladsen via Den Blå Planet till Kastrup och sedan tillbaka. Dessa bussar är gratis att åka och gör det lätt för dig som turist att förflytta mellan centrala Köpenhamn och Den Blå Planet. Bussarna är även laddade med information om museet och du har även möjlighet att köpa entrébiljetten direkt på bussen. För mer information om avgångstider så ta en titt på officiella hemsidan.

Bilder från Den Blå Planet

Fakta om Den Blå Planet

Öppnade mars 2013
Storlek 10 000kvm
Akvarium 53 st
Entré 170 DKK för vuxna (12+), 95 DKK för barn
Hemsida denblaaplanet.dk

Hotell nära Den Blå Planet